Boost je mentale chill-factor in 5 stappen!

In aflevering 23 van de podcast Sterrenpraat heb ik het over de gratis 5-daagse Train je Brain masterclass

Luister op Spotify en Apple Podcast

Rust in je hoofd hoe begin je daar aan?

Herken je dit. Je hoofd blijft maar razen. Je leven bestaat uit doorgaan. Rust…dat bestaat niet. Je bent al vroeg uit de veren. Voor 7 uur ben je al alert, en je mag blij zijn als je al een oog dicht had kunnen doen de nacht voorheen. Snel je koffie op en dan nog even naar de gym of kinderen naar school doen, voordat de kantooruren starten. Van de ene meeting naar de andere, vragenbak van de collega’s en dan nog al die mails wegwerken. Het voelt zwaar aan en je merkt dat je op overlevingsmodus staat. Om 11u ‘s avonds eindelijk in je bed ploffen, nog even scrollen op TikTok. En ja voor je het weet weer een nieuwe dag en herhaalt het hele ritueel zich weer. 

Een moment nemen voor jezelf is er niet! De energie is er sporadisch nog, maar je krijgt meer last van allerlei kwaaltjes. Je gaat de zaken uitstellen van waar je weet dat die je gelukkig maken. Je weerstand verlaagt. Je krijgt meer last van je spijsvertering en plots duiken allerlei allergieën op waar je voorheen nooit last van had. Slapen aan een stuk door is lang geleden. Wakker worden tussen 2 en 3 uur ‘ s nachts is onderdeel van je nachtritme. 

Wat zij de consequenties als je blijft doorgaan?

Je kan nog even blijven doorgaan, maar geloof me als je geen rust neemt loop je vast. Het keerpunt voor mezelf was als ik ben beginnen te beseffen dat ik niet in de energie zat van mijn future self.  Ik heb een doel met Soul Star en dat is meer rust in de businesses en levens van anderen brengen. Ik zie me dan eerder als iemand die goedlachs is. Die toch wel ambitieus is, maar ook doelen bereikt op een georganiseerde manier. Iemand die geduld kan opbrengen om op een organische manier een bedrijf te laten groeien. En ik wist gewoon dat het anders kon. Later kwam EFT, breathwork en uiteindelijk mijn eigen product brain massage op mijn pad. Eens je je openstelt voor het onbekende, komen er magische dingen op je pad.

Hoe bereid je je voor op een brain massage?

Rust creëren in je hoofd komt niet vanzelf. Na 100den brain massages heb ik nog steeds afleidingen in mijn hoofd. Ik heb het wel leren omarmen. Het voelt nu aan als een briesje tijdens een wandeling. Je herkent het,maar na de bries ga je je niet op gaan fixeren. 

Ik kan me voorstellen dat de stap naar een brain massage spannend kan zijn, vandaar de Train je Brain masterclass waarbij ik je in 5 dagen meeneem naar meer rust in je hoofd.

      1. Tijd nemen voor jezelf

Het gaat om frequentie. Wil je een sterker lijf dan maak je een plan op dat je 2 of meermaals per week naar de gym gaat. Je huurt desnoods een personal trainer in. Je weet dat je door consequent te trainen dichter bij je doel komt. Bij brain massages ga je dagelijks trainen. Bij voorkeur tijdens de alpha waves. Dit is bij het opstaan of net voor je in slaap valt. Tijdens de Train je Brain gaan we een stap verder. Ik ga de handvaten geven zodat je op langer termijn ook gemotiveerd blijft om tijd voor jezelf te maken. 

     2. Brain massage met hartcoherentie

Op dag 2 ervaar je een brain massage met een extra toets

 Ik ga je helpen te focussen op je hart. Waarom focussen op het hart als het gaat om een brain massage? 

Wel… een Amerikaans instituut, HeartMath, voert al jaren onderzoek naar het ‘hartbrein’. Het instituut ontdekte dat het hart, net als de hersenen, een elektromagnetisch veld heeft. Dit betekent dat je met je hart invloed kan hebben op de emotionele straling van jezelf naar de buitenwereld. Lees goed, het elektromagnetisch veld van je hart is 5000 keer groter dan dat van de hersenen. Vandaar dat ik in stap 2 van de masterclass niet enkel de focus leg op je brein, maar ook op hartcoherentie. 

  1. Woorden doen er toe

Wat we over onszelf en tegen onszelf zeggen doet er toe. In de praktijk merk ik dat we veel herhalen. Ongeveer 70 tot 90% van de gedachten bij mijn klanten zijn herhalingen. Dat is heel veel! Een kleine 10% is nieuwe informatie. Meditaties, affirmaties en een dagboekje zijn de tools die je mag verwachten in deze stap van de masterclass.

      4. Connectie body en Soul

Dit wordt een actieve dag. Jouw gedachten kunnen je aanzetten tot beweging, en jouw motie kunnen je gedachten herstructureren of vorm geven. Een voorbeeld hiervan is dat je je ontspannen voelt ondanks een drukke werkdag nadat je bent gaan sporten. We doen hierop de nodige focusoefeningen in stap 4.

     5. Luister naar het ritme van je adem

Je leert technieken om krachtig te ademen. Uiteraard komt er ook een brain massage voorbij. Als afsluiter verdiepen we ons nog in de soul connection en mag je een korte empowerment oefening verwachten.

Wil je dit ook ervaren. Maak je dan klaar voor wat mentale push-ups tijdens Train je Brain masterclasses. 

Schrijf je meteen in! 

Je komt dan terecht om mijn mailinglist van Sterrenpraat, waar ik je maandelijks tot tweewekelijks verras met allerlei weetjes en tips en je o.a. op de hoogte breng van een nieuwe podcast die uitkomt. Je zal als eerste te weten komen wanneer en waar de ‘Train je Brain’ masterclasses zullen plaatsvinden. In 5 dagen gaan we ons hoofd leeg maken en meer rust brengen in je business en leven. 

Mirabelle Peeters

Mirabelle Peeters

Host van podcast Sterrenpraat, bezielster van Soul Star en HR Manager by day

Nog goesting in meer Sterrenpraat artikels, lees verder