GOED GESLAPEN SCHATJE?

Wat je moet weten over het slaaphormoon melatonine

Van wallen onder de ogen

naar uitgerust opstaan

Je vraagt je waarschijnlijk af wie ik ben en waarom ik dit werkboek heb gemaakt voor je. Je mag Mirabelle tegen me zeggen trouwens en ik ben een hormoon- en gezondheidsexpert.

Hoe is je slaap? Dat is is altijd een van de ‘ham’-vragen die ik aan mijn klanten stel. Ze komen dan af met verschillende potjes van supplementen die ze nemen, maar ze vergeten al snel een van de fundamenten voor een goede hormonenbalans.

Hoe slaap je?
Stress mag er zijn, maar kan je die ook loslaten ’s avonds? 
Ben je vandaag naar het toilet geweest? 

Slaap en een goede kwaliteit hiervan is cruciaal voor je hormonen. Al snel wordt gegrepen naar suppletie van melatonine of zelfs voorschriften van de dokter bij grote wallen onder de ogen.  Dit is helaas een hulpmiddel en het  lost niet meteen de oorzaak van je slaapprobleem op.

Ondertussen heb ik tientallen dames voor mijn eigen ogen zien transformeren naar beter voor hun lijf zorgen en bijgevolg een veel regelmatigere nachtrust. Wat een geweldig gevoel is dat als die dames uitgerust opstaan en zich energiek voelen de hele dag door.  En net daarom is slaap een van de eerste dingen die ik graag aanpak met mijn klanten. Zodanig dat ze de drive hebben om ook andere zaken als voeding, stress, gebruik van hormoonverstorende producten en hun mindset onder de loop te nemen.

Slaap kan je nu zelf gaan aanpakken met dit werkboek. Het is nu aan jou om met de kennis en oefeningen in het werkboek aan de slag te gaan en je te laten gidsen door me in het maken van de juiste dagelijkse keuzes voor een goede slaap.

Hoe gaat het werboek in zijn werk? 

Het werkboek bevat een korte uitleg over het slaaphormoon  en of suppletie van melatonine wel of niet een aanrader is. Verder geef ik je 15 tips hoe je voeding, je gewoontes, je zelfzorg en je omgeving moet aanpassen voor een goede hormonenbalans. Daarnaast bevat het een uitgebreide test die je inzicht geeft in je persoonlijk slaapritme, plus een actieplan en omgevingschecklist voor een betere slaap.

is je Slaapkamer alleen om te slapen?

 

Een slaapkamer is enkel om te slapen en ach ja  s*** mag ook. Zorg dat het een stille, donkere kamer is en verlucht ze goed tijdens de dag. Koop eens luxe beddengoed en voel je helemaal als god in Frankrijk.

Kom je buiten in de ochtend?

 

In de ochtend neem je thee of koffie naar buiten. Of maak een snelle wandeling van hooguit 10 tot 15 minuten met of zonder hond. Die blootstelling aan de zon zou je lichaam moeten vertellen dat het ochtend is en zo krijg je een piek aan cortisol.

 

Voor wie?

Iedereen die een gezonde levensstijl wil aanleren die momenteel kampt met 

  • hormonale klachten,
  • of immuunproblemen,
  • of vruchtbaarheidsproblemen

Na het lezen van 'Goed geslapen schatje?'

IMG_1740

Vrouw vrouw wat zij zegt...

lezers die je voorgingen

werkboek
'Goed geslapen schatje?'

20
8
95
(eenmalig, inclusief btw)
  • Alles wat je moet weten over het slaaphormoon melatonine
  • Inzicht over het hormoon melatonine
  • 15 tips over een goede hormoonbalans
  • Actieplan en omgevingschecklist